COMPRAR ENTRADES  

Preu entrada:   5€ -  2’5 € (carnet amic)

 

 

ESPAI MERCAT

Dissabte 11 de març a les 19 h 

 

La gran festa de la rumba ha arribat a Tàrrega: Pels més petits de casa les cançons tradicionals a ritme de ventilador amb DANTUVI I LA CANALLA. Continuarem preparant-nos per la festa amb LA VIOLETA de Lleida, que ens oferirà un taller per aprendre a ballar garrotins i algunes rumbes populars de les Terres de Ponent. També aprendrem altres aspectes del ritme i com tocar les palmes, tot d’una forma dinàmica, molt entretinguda i amb música en directe!!! Es recomana als participants que portin un mocador / fulard, si pot ser de color vermell.

Arribats a l’hora de sopar, una apetitosa proposta ESCUDELLA GITANA preparada per l’Albert Marimon de La Cava que ens farà llepar els dits i ens refarà per continuar ballant.

A la nit ens acompanyaran dos propostes per suar la samarreta de veritat: les versions de les rumbes de tota la vida amb la coneguda ORQUESTRA RUMBERA. No hi podia faltar!

Acabarem la festa amb els ritmes rumberus passats pel sedàs electrònic dels ACHILIFUNK SOUND SISTEM.

 

ACHILIFUNK SOUND SYSTEM                                                                                                        

Un altre cop Txarly Brown, donant continuïtat a un projecte inestable de rumba marciana, robòtica i asimoviana, treu a la llum un nou disc del Achilifunk Sound System, Disco Jondo després de Robot Caló, editat l’abril de 2015. És el nou estadi de la seva tossuderia per continuar endavant en la indagació de les possibilitats musicals del llegat caló català, aquest ritme mestís mal anomenat rumba ratalana que adaptava amb palmes i guitarres la música antillana, brasilera i afroamericana. Avui toca fer una nova passa i, sobretot, oblidar-se del corsé. A la merda la rumba, això és Disco Jondo, etiqueta manllevada del mític New Hondo d’ El Turronero produït per Josep Llobell el 1980 i que serveix per definir la suma improbable de música disco, funk & cante hondo.

Se'ls ha afegit un exèrcit de freaks que li donen un nou rotllo vocal. El so del combo ’expandeix. A  Robot Caló de 10 temes només tenien un tema propi, “Bombéalo”. En aquest Disco Jondo, dels 12 temes enregistrat... la meitat ja és seva!!! Com sempre han revisat clàssics als que van afegir el seu toc achilifunkeru. Les referències són múltiples, com ja proclamava el primer recopilatori: això vol ser Soul Gitano al segle XXI. Allà on l’electrònica, el disco funk i el rock es troben amb palmes, guitarres i, a vegades, les veus dels gitanos catalans. I ara per fotre als ortodoxes: si una cançó té guitarra ventilador, palmes i està gravada per gitanos catalans... és rumba catalana o què merdes és? Doncs, a fotre’s: tots els temes d’aquest disc excepte un tenen ventilador i palmes, i l’únic track que no en té, està cantat per la gitana més jove que mai hagi gravat!!!  

Fitxa artística:  Sam Mosketón (veu i guitarra ventilador), Jack Chakataga (el que li surt dels nassos) Lalo López (guitarra elèctrica) i Txarly Brown (trinxant-ho tot)

 

ORQUESTRA RUMBERA

 

De les cendres de la mítica banda rumbera Naraina neix L’ORQUESTRA RUMBERA.

Una orquestra amb vocació festiva, arrels carrinclones i solera musical. Ideal per animar i amenitzar festes majors i fer-les ben lluïdes.

El repertori  profunditza en les arrels de la rumba: Peret, Gato, Pescaílla, Kiko Veneno, Ai Ai Ai!, Gipsy Kings, rumba lleidatana i carrinclona, curiositats musicals... Una orquestra rodada i preparada per a fer ballar i fer somriure a tothom qui cregui que la vida cal gaudir-la.

 

Fitxa artística: Sisco Ayala (bateria), Jordi Vidal, Nen (teclats), Xavi Martí (baix)  i Carlos Miñarro (guitarra i veu)

 

LA VIOLETA

La Violeta va néixer a finals dels anys 90 a la ciutat de LLeida. Des de llavors s'ha treballat per a recuperar, mantenir i evolucionar la música tradicional de les Terres de Ponent vinculada al garrotín i la rumba catalana. Fomentant també la convivència i germanor entre paios i gitanos que històricament s'havia viscut a les nostres contrades, en especial a la LLeida carrinclona.

EL TALLER DE  GARROTÍN

El taller és una divertida forma de aprendre els passos del ball del garrotín de Lleida, i també d’algunes rumbes populars de les Terres de Ponent.

De la mà dels components de La Violeta s’expliquen, es practiquen i s’aprenen els moviments amb la música en directe. També altres aspectes del ritme i com tocar les palmes. Tot d’una forma dinàmica i molt entretinguda. Es recomana als participants que portin un mocador / fulard, si pot ser de color vermell.

 

DANTUVI AMB LA CANALLA

Dantuvi amb la Canalla es un espectacle musical adreçat als infants on farem un repàs de les cançons i danses tradicionals que ens han acompanyat durant la nostre infància al ritme de la Rumba Catalana i el compàs del Ventilador. Un dels objectius es apropar les característiques pròpies de l'estil, el qual avui dia ha agermanat la cultura gitana i la “paia” (es a dir, no gitano) i sensibilitzar als nostres infants de les sonoritats i colors d’aquesta música. Els participants també tindran l’oportunitat d’aprendre els trucs bàsics per tocar les “palmes” i acompanyar aquest estil tant ric en ritmes i matisos.

Des del “Sol solet” al “Boogui booguie” sense oblidar el “Joan Petit”, “Bon Dia” dels Pets, “Pessigolles”, “la Masovera” son algunes de les peces que farem passar pel filtre de la rumba d’una manera amena i divertida. Es un espectacle adreçat als infants entre 4 i 12 anys principalment, tot i que el podrà gaudir tota la família indiferentment de l’edat i sexe. La durada aproximada d’aquest espectacle es 1h i escaig.

 

Fitxa artística: Marc Dantuvi (guitarra i veu); Ferran Caba (piano); Joan Palà (percussió); Carla Gordo (baix i veu); Pablo Fernandez (trompeta)