Benvolguts i benvolgudes,

Tàrrega s’engalana altre cop per exhibir la seva força cultural, social i festiva. Del 10 al 14 de maig celebrarem una nova edició de la nostra estimada Festa Major en honor als patrons locals, les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba. Seran cinc dies de tradició per compartir en família o entre amics, exhibint el sentiment col·lectiu que ens uneix com un dels municipis capdavanters a les terres de Lleida. 

La Festa Major de Tàrrega, un referent dins l’àmbit de la cultura popular, és el resultat de la feina en equip de l’Ajuntament i el teixit associatiu, esmerçant esforços colze amb colze. El programa que teniu a les mans posa de relleu la força de la nostra gent amb la voluntat d’impulsar Tàrrega cap endavant. En aquest sentit, i honorant el treball fet des de la societat civil, convidem enguany com a pregoner de les festes el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, entitat que recentment ha impulsat una delegació a l’Urgell.

Enguany la Festa Major concedeix també protagonisme a la gastronomia. L’Aplec del Cóc assoleix els seus 30 anys d’activitat, en el decurs dels quals també ha cristal·litzat amb una altra profitosa iniciativa: la Firacóc, aparador de les especialitats de fleca salada i dolça del territori. D’altra banda, impulsem una ruta de tasts de tapes amb la col·laboració d’una trentena d’establiments de restauració de la ciutat. Una bona iniciativa de dinamització que conjuga gastronomia i festa.

No faltaran noms capdavanters de la música del país, amb Oques Grasses i Doctor Prats al capdavant; el ball amb la gran Orquestra Selvatana; o el teatre que triomfa a les principals cartelleres com és el cas de la comèdia “Sota teràpia”. I no m’oblido de la gran protagonista d’enguany: l’Àliga de Tàrrega, exponent solemne del bestiari que compleix el desè aniversari. En una dècada ha arrelat amb tanta força que ja no ens imaginem Tàrrega sense aquesta expressió de folklore. Li retrem un homenatge com cal mitjançant un espectacular vídeo-mapping que es projectarà a La Nit del Tararot. No hi falteu! En nom propi i de tota la Corporació Municipal, us desitjo una bona Festa Major 2017.

Rosa Maria Perelló i Escoda
Alcaldessa de Tàrrega