Tragèdia
Data:
 22 octubre
Hora: 18 h i 20.30 h
Durada: 80'
Preu: 25 €
Descomptes: 15%: Carnet de la Biblioteca de Tàrrega;  20%:Tr3sc, Carnet Jove, majors de 65 anys, aturats i persones amb discapacitat ; 5€: Menors de 18 anys

Fitxa artística: 
Companyia: La Perla 29
Autoria:
Àngel Guimerà
Direcció: Àngel Llàcer
Repartiment: Alexandra Olmo, Àlecs Guixà, Pep Carpena, Blanca Lasobras, Jordi Ferragut, Toni Aguilar, Tuni Salvadó, Roser Martínez, Alba Segarra,Marc Andreu i Daniel Masalles

Sinopsis: La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l'hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d'un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d'arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D'aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l'amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l'empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià. Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs. Versió de Terra Baixa sorgida del programa El llop amb motiu del 125 aniversari de la seva estrena. L’equip d’Àngel Llàcer transforma una companyia amateur formada a partir de diversos càstings en una companyia professional que porta a escena una excel·lent versió actualitzada del clàssic d’Àngel Guimerà. Amb la participació del targarí Marc Andreu.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES AL VOLTANT DE TERRA BAIXA

Conferència: : Desemmascarem masclismes en el llenguatge dels mitjans, les xarxes i en la literatura.
19 d’octubre, 19 h- Biblioteca Pública de Tàrrega
A càrrec de Teresa Iribarren, professora de la UOC, investigadora del grup de recerca Literatura Catalana, Món Editorial i Societat (LiCMES), responsable de la “Guia per a l'estudi de la literatura sobre la violència contra les dones".
Coincidint amb les activitats organitzades amb motiu del dia contra les violències masclistes, la professora ens ensenyarà a detectar comportaments, comentaris i altres subtileses masclistes que subliminarment encara tenen força presència als mitjans de comunicació. També aprofitarem per analitzar des d’aquesta perspectiva el text de Terra Baixa.
Col•labora: Regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Tàrrega

Mostra de llibres d'Àngel Guimerà
Del 10 al 22 d'octubre

Biblioteca Pública de Tàrrega- Germanes Güell