Benvolgudes i benvolguts,

Tàrrega és a punt de viure els moments més emblemàtics del seu calendari festiu popular. Del 10 al 14 de maig la ciutat es posarà de llarg per exalçar el sentiment que ens uneix com a poble, una emoció que compartirem al llarg de cinc intenses jornades de cultura tradicional i celebració al carrer.

La Festa Major ja és aquí exhibint de nou la força participativa de la seva gent. Una demostració modèlica de convivència, de treball i de civilitat. Els actes en honor a les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba han quallat entre la ciutadania, i amb caràcter intergeneracional. Grans i petits ja esperem amb delit aquestes dates, que ens omplen d’ànim i vitalitat.

El patrimoni d’un poble no es mesura només pels béns materials. També allò immaterial figura entre els nostres béns més preuats: les expressions de cultura popular, els signes d’identitat, el sentiment col•lectiu,... Això també ens ajuda a establir els nostres referents, a desenvolupar-nos com a societat, a fer-nos avançar endavant.

La Festa Major de Tàrrega forja el patrimoni que us esmentava. I no només amb el folklore. També amb altres expressions culturals com són la gastronomia, la música, l’esport o l’art. Expressions culturals ben presents a la programació que Tàrrega us posa a l’abast.

En uns moments de transcendència a la història del nostre país, la Festa Major de Tàrrega palesa que som un poble alegre que albira el futur amb il•lusió. Gaudim-ne totes i tots!

Rosa Maria Perelló i Escoda
Alcaldessa de Tàrrega