Benvolguts/des conciutadans/es,

Tàrrega es vesteix de gala per exhibir de nou el seu patrimoni cultural, social i festiu. Ja tenim aquí una nova edició de la nostra lluïda Festa Major, que enguany s’allargarà durant cinc dies, del 12 al 16 de maig. La celebració ha guanyat múscul en el decurs dels últims anys, ha consolidat una iconografia de cultura popular que ens identifica i ha esdevingut tot un referent. Assolit aquest objectiu, ens toca no defallir i continuar bolcant-nos en la nostra festa patronal amb entusiasme i alegria.

És per això que mitjançant aquestes línies també voldríem reconèixer l’esforç i la implicació de les entitats i associacions per fer créixer la festa, nodrint-la de nous atractius, convertint-la en punt de trobada de les diverses sensibilitats que ens configuren com a poble. La ciutat de Tàrrega la defineix la seva gent, engrescadora i treballadora. També per aquest motiu ens enorgulleix honorar com a pregoner el targarí Jaume Ponsarnau Goenaga, brillant esportista que du el nom de Tàrrega arreu i qui sempre evoca les seves arrels allà on deixa empremta.

Fullejant el programa que teniu a l’abast comprovareu com la capital de l’Urgell és també capital del teatre (oferint l’estrena a Catalunya del muntatge Al i Oli); capital de la música (amb els concerts de Manel o La Gran Pegatina, úniques actuacions a les terres de Lleida); capital de la gastronomia (gràcies a l’èxit reiterat de la Firacóc); i capital de la cultura tradicional (ampliant constantment l’aparador folklòric). Hi ha molt per gaudir i per compartir en família o amb amics. I sempre amb el carrer com a espai de convivència, apuntalant l’esperit que hem heretat de la mà de FiraTàrrega.

Us convidem un any més a viure la Festa Major intensament, a potenciar la participació i a fer créixer Tàrrega en valors i cultura. És un valuós bé immaterial assolit amb el temps, un bé col·lectiu que ens uneix. En nom propi i de tota la Corporació Municipal, us desitjo una bona Festa Major 2016.

 

Rosa Maria Perelló i Escoda
Alcaldessa de Tàrrega