Benvolgudes i benvolguts,

Som a les portes d’una nova edició de la Festa Major de Tàrrega, una magnífica oportunitat per exhibir la força i el caràcter de la nostra ciutat. La convocatòria ha consolidat un segell propi que situa aquesta celebració en un lloc de referència. Ara, del 10 al 14 de maig, tindrem ocasió altra vegada d’exalçar tot allò que representa Tàrrega: cultura, convivència, participació, creativitat,... Ens esperen cinc dies que concentraran mig centenar de propostes per a totes les edats, fruit de l’esforç conjunt entre el consistori i el teixit associatiu. 

La Festa Major de Tàrrega és integradora i vertebra un sentiment comú d’enaltiment cap als símbols locals. En aquest sentit, cal posar en valor la cultura com a motor d’expressió del tarannà cívic i compromès del nostre poble. Així, tenim l’honor de convidar com a pregonera a la Il•ltre. Sra. Montserrat Macià Gou, diputada al Parlament de Catalunya i qui fou directora del Museu de Lleida durant 15 anys. D’aquesta forma volem fer palès el nostre suport a aquest equipament museístic, el patrimoni del qual s’ha vist llastimosament minvat. D’altra banda, la pregonera és una bona coneixedora de Tàrrega i de la seva gent, i també ens farà aportacions interessants sobre la figura de l’escriptor Manuel de Pedrolo, del qual commemorem el centenari del seu naixement.

Junt amb les manifestacions de cultura popular, plenament consolidades dins l’imaginari del folklore català, la Festa Major de Tàrrega continua apostant entre altres eixos per la gastronomia. A més de la Firacóc, coneguda per tothom, impulsem per segon any consecutiu una ruta de degustació de tapes amb la col•laboració d’establiments de restauració de la ciutat. Creiem que és una fórmula d’èxit per a promocionar el talent culinari que actualment caracteritza la capital de l’Urgell. 

L’oferta musical esdevindrà un dels plats forts del programa, amb Els Catarres com a cap indiscutible de cartell. El cèlebre trio desembarcarà a la nostra ciutat estrenant disc, a l’igual que les Roba Estesa, símbol de l’apoderament femení. Els grups de casa arrodoniran les nits de ritme festiu que ja som a punt de celebrar. Engalanem Tàrrega en honor a les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba! En nom propi i de tota la Corporació Municipal, us desitgem una bona Festa Major 2018.

Rosa Maria Perelló i Escoda
Alcaldessa de Tàrrega