Divendres, 21 d'abril a les 21 h

 

 

FITXA ARTÍSTICA

Autor Jordi Oriol

Direcció Xavier Albertí

Intèrprets Jordi Oriol i Carles Pedragosa

 COMPRAR ENTRADES 

 

L’EMPESTAT és una per-versió de La Tempestat de Shakespeare, basada en les figures esclavitzades de Caliban un personatge salvatge que representa la part més material i instintiva de l'esser humà, i d’Ariel, la part més espiritual i elevada de l'home.

Pròsper, Miranda i la resta de nàufrags han deixat ja l’illa. Caliban i Ariel són alliberats. Per fi es queden sols. Aïllats. Caliban torna a ser amo del seu petit regne, però ja no tornarà a ser el d’abans, ara que ha après a posar paraules al seu turment, que s’ha infectat d’aquesta plaga que és la llengua, que  solament li serveix per evocar el món que l’ha traït; un univers empestat. La mussitació d’una llengua que exprimirà fins a fer-ne un drama: aquest.

Una personal reescriptura, com ja ho va ser La Caiguda d’Amlet versionant Hamlet, també dirigida per Xavier Albertí i estrenada el Temporada Alta de 2007, però aquest cop acompanyat de l’actor i músic Carles Pedragosa, que alhora interpreta en directe la Sonata núm.17 de Beethoven intitulada "La Tempesta".

Obra finalista del Premi BBVA de Teatre 2017. La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX ofereixen aquest guardó que incentiva la creativitat i l’ofici teatral. Aquesta obra de teatre forma part del programa anual d’espectacles que s’organitzen per portar la cultura arreu del territori català.