Maria Ribera interpreta Emili Pujol, 40è aniversari
Música clàssica

 


Data

Diumenge, 14 març

Lloc
Teatre Ateneu

Hora
19:00h

Preu
5 €

La guitarrista Maria Ribera Gibal ens presenta un concert pedagògic en homenatge al mestre lleidatà Emili Pujol Vilarrubí, un recorregut per la seva vida  i per la història de la guitarra.
Emili Pujol fou un dels guitarristes més destacats del segle passat i Maria es va formar en un entorn guitarrístic on coincidí amb deixebles de Pujol. El més significatiu d’aquell ambient d’aprenentatge era l’admiració que es respirava vers la figura del mestre i això despertà en ella un especial interès cap a l’obra de Pujol. L’any 2011, ja realitzà el documental Emili Pujol, mestre de vida. El 2018 publicà el CD Maria Ribera Gibal interpreta Emili Pujol, i a ell dedicà la seva tesi doctoral per la qual l’IEC li atorgà el premi Sant Jordi 2019 a la millor tesi d’història de l’art  (Premi Josep Pijoan).
Guitarrista nascuda a Guissona, amb només trenta anys, Maria Ribera presenta ja un intens currículum, en el qual acumula beques, destacats premis i reconeixements. Ha estat invitada per oferir concerts, classes magistrals i formar part de jurats a diversos indrets d’Europa, Xina, Japó, Argentina… Com a doctora especialitzada en musicologia ha comissariat exposicions, ha treballat en arxius i llegats, i regularment col·labora en publicacions i imparteix conferències sobre història de la guitarra.