Cia. La Rueda | TeatrodeCERCA | Festival Grec

Teatre - documental
 


Data

Divendres 25 de setembre

Autoria | Direcció
Jorge-Yamam Serrano

Repartiment
Ruben Ametllé, Cristina Gamiz i Jordi Andujar

Lloc
Teatre Ateneu

Hora | duració
21:00 h | 85'

Preu
10 €

Sinopsi
Què faries si tinguessis accés a material classificat que demostrés l’abús, la corrupció, i la il·legalitat tant del govern com de grans empreses?
Els protagonistes són els tres grans whistleblowers digitals actuals: Julian Assange, Chelsea Manning i Eduard Snowden. Els seus actes els han portat a l’exili i la presó.
En escena, veurem a cadascun d’ells en una situació de tancament. Encara que relacionem aquests fets amb la moderna era d’Internet, és una historia molt antiga. Que potser aquests tres personatges no ens recorden al mite del boig que crida la veritat enmig de la plaça pública i, acusat de fals profeta, traïdor o heretge, acaba empresonat, assassinat o bandejat?
La revelació, amb un punt de vista humà, tracta també els diferents tipus de censura moderna, la crisi dels mitjans i del periodisme, la llibertat d’expressió, les formes de control de governs i les noves formes digitals de resistència. Tots els diàlegs, situacions i documents de l’obra són REALS tot i que semblen fruit d’una ficció.