Dimecres 11 de maig 22.00 h – Local d’Assaig Societat Ateneu
Assaig del Ball de l’Eixida
Aprèn el Ball de l'Eixida, la dansa més tradicional de Tàrrega, amb l’Esbart Albada a l’assaig de l’acte que es durà a terme divendres 13 de maig a la Plaça Major.

Dijous 12 de maig 12.00 h – Església Parroquial i Campanars de Tàrrega
Repic de campanes i Sirollada de Festa Major
Els campanars de la ciutat ofereixen un esclat de sons que clou amb els petards del grup de Diables de BAT a l'Església Parroquial.

Dijous 12 de maig 18.30 h – Plaça Major
L'Eixideta
Amb l'Eixideta concedim el protagonisme als grups folklòrics de la ciutat que tenen formacions infantils, amb una cercavila de cultura popular.

Dijous 12 de maig 20.30 h – Sala de Plens de l'Ajuntament de Tàrrega
Pregó de Festa Major
El pregó d'aquest any anirà a càrrec de Josep Ramon Sanahuja.

Divendres 13 de maig 19.00 h – Des de la Plaça Major
Processó i Seguici Popular a les Santes Espines
La Festa Major reviu la Processó de les Santes Espines, acte solemne en què prendran part el consistori local i el Seguici Festiu de la població. La processó transcorrerà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer d’Agoders i plaça Major.

Divendres 13 de maig 20.00 h – Parròquia de Tàrrega
Missa Solemne en honor a les Santes Espines, Patrones de Tàrrega
Presidirà Mons. Francesc Conesa i Ferrer, bisbe de Solsona. Missa concelebrada pels sacerdots de la Unitat Pastoral de Tàrrega i del bisbat. Participaran els capitans i capitanes amb l'assistència de les autoritats targarines. Els cants propis de la festa aniran a càrrec dels músics i cantaires de la Parròquia.

Divendres 13 de maig 21.00 h – Plaça Major
Eixida · Exhibició de balls tradicionals

La Festa Major atorga protagonisme als diversos elements del folklore tradicional local. Autoritats i ciutadania ballaran l’Eixida, la dansa típica de Tàrrega. Després, Balls de Bastonets amb l’Esbart Albada; Ball de Gegants i Dansa dels Capgrossos amb La Fal•lera Gegantera; Balls d’Arquets, Nans, Cavallets i Lo Tossino amb Guixanet; i una sardana d’exhibició amb l’Agrupació Amics de la Sardana. La música en directe anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega i La Follia, una jove formació targarina de brass band que conviu com a músics amb els Grallers de la Barra i que van debutar a la Festa Major de l’any passat (2021).

Dissabte 14 de maig 12.00 h – Parròquia de Tàrrega
Missa Solemne en honor de Santa Maria de l'Alba, Patrona de Tàrrega
Presidirà Mons. Francesc Conesa i Ferrer, bisbe de Solsona. Missa concelebrada pels sacerdots de la Unitat Pastoral de Tàrrega i del bisbat. Participaran els capitans i capitanes. Assistiran les autoritats targarines. Els cants propis de la festa aniran a càrrec de l’Orfeó Nova Tàrrega i  dels músics i cantaires de la Parròquia.
Acabada la missa, a les 13h, s’inauguraran les pintures del presbiteri. Es faran diversos parlaments referents a les pintures realitzades per Josep Minguell. El mateix dissabte, a les 18.30 h es farà una visita guiada dels diversos conjunts de frescos de la parròquia Sta. Maria de l’Alba, realitzats per Jaume Minguell i Josep Minguell. La visita serà a càrrec del mateix autor.

Dissabte 14 de maig 18.00 h – Des del c/ Montsec
CorreTossino 2022
El Corretossino és un original correbars festiu que s’organitza per la Festa Major de Maig, i que se celebra el dissabte a la tarda des de l’any 2012. L’animat passacarrers transcorre per diferents bars del centre de la ciutat al ritme de xarangues, on lo Tossino és el tòtem a seguir i l’amfitrió de la festa. Aquest any la música anirà a càrrec de Band The MarxaLa Follia Brass Band i Tiriki Trauki Franfarrea.
Recorregut: c/ Montsec, Av Balaguer, Av Catalunya, Pl. Carles Perelló, c/ Santa Maria, c/ Carme, c/ Agoders, Pl. Carme, Pl. Anselm Clavé, Pl. Nacions.

Dissabte 14 de maig 19.30 h – Plaça del Carme
Exhibició de la secció infantil dels Diables de BAT i Espetec d'Agramunt
El grup de Diables Infantils de BAT de Tàrrega neix oficialment el 23 de juny de 2017 de la mà del grup de Diables BAT. Amb ganes de fomentar la cultura del foc i els correfocs típicament catalans en la canalla i poder fer unes festes molt més divertides i animades.
Aquest 2022 hi ha convidada la colla infantil de Diables Espetec d'Agramunt.
Organitza: Grup de Diables de BAT

Dissabte 14 de maig 20.30 h – Plaça Major
La Nit del Tararot
·Sopar popular (a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça Major)
Venda de tiquets pel sopar al Vermut de l'Agrat i al CorreTossino
·Espectacle de cultura popular (a les 10 de la nit, a la plaça Major)
La Nit del Tararot és un espectacle de cultura popular de carrer que compta amb una participació directa de 700 persones. Hi participen colles de cultura popular de Tàrrega i de fora vila. Aquest any l’espectacle commemorarà els 350 anys de l’ensorrament del campanar de la Parròquia i que va acabar configurant el temple que tenim actualment.
Organitza: Associació Guixanet

Dissabte 14 de maig després de La Nit del Tararot – Als carrers del nucli antic
Correfoc amb els Diables de BAT i Espetec d'Agramunt
El grup de Diables de BAT neix el 1986 de la mà del grup de teatre BAT de Tàrrega, influenciats i ajudats pel Grup Comediants. Han realitzat diferents Correfocs i espectacles a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, així com cloendes i inauguracions. També han participat en la cloenda de les Olimpíades 92 i Expocultura 94. Aquest any els acompanya la colla de Diables Espetec d'Agramunt.
Recorregut: Pl.Major, C/ de l’Estudi, C/ de Lluís Folquet, C/ de la font, C/ Major, Pl. Sant Antoni, C/ Sant Agustí, C/ Migdia, C/ de les Piques, Pl. Major.

Diumenge 15 de maig 11.30 h – Plaça de les Nacions sense Estat
33a Trobada de Gegants i Capgrossos
Cercavila gegantera que és tot un referent per a les agrupacions folklòriques del país. La Fal·lera Gegantera de Tàrrega exerceix d’amfitriona de l’aplec, acostant fins a la capital de l’Urgell l’encís de la cultura popular. En arribar la comitiva a la plaça Major, s’oferiran les exhibicions de balls.
Recorregut: pl. Nacions sense Estat, c. Piques, c. Major, pl. Sant Antoni, c. Hospital, pl. Centenari, c. Santa Clara, av. Catalunya, c. Santa Anna, c. Carme, c. Torras i Bages, c. Agoders i pl. Major.

Diumenge 15 de maig 12.00 h – Parròquia de Tàrrega
Festa de Sant Isidre, patró dels Pagesos

Diumenge 15 de maig 12.00 h i 17.00 h – Plaça del Carme
38è Aplec de Sardanes
Entreu a la rotllana dels Amics de la Sardana de Tàrrega i gaudiu al compàs de la dansa catalana sota la frescor dels plataners del Pati amb la participació de Cobla Tàrrega i Cobla Jovenívola d’Agramunt.

Diumenge 15 de maig 22.15 h – Zona Parc Esportiu
Castell de focs
Un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Catalana. Els castells de focs d’aquest equip són realitzats per experts pirotècnics amb maquinària d'última tecnologia per a garantir la màxima fiabilitat i seguretat.

enlightened Consulta més sobre la cultura popular de Tàrrega AQUÍ