Dimarts 9 i dimecres 10 de maig 22.00 h – Local d’Assaig Societat Ateneu
Assaig del Ball de l’Eixida
Aprèn el Ball de l'Eixida, la dansa més tradicional de Tàrrega, amb l’Esbart Albada a l’assaig de l’acte que es durà a terme dissabte 13 de maig a la Plaça Major.

Dijous 11 de maig 12.00 h – Església Parroquial i Campanars de Tàrrega
Repic de campanes i Sirollada de Festa Major
Els campanars de la ciutat ofereixen un esclat de sons que clou amb els petards del grup de Diables de BAT a l'Església Parroquial.

Dijous 11 de maig 18.30 h – Plaça Major
L'Eixideta
Amb l'Eixideta concedim el protagonisme als grups folklòrics de la ciutat que tenen formacions infantils, amb una cercavila de cultura popular.

Dijous 11 de maig 20.30 h – Sala de Plens de l'Ajuntament de Tàrrega
Pregó de Festa Major
El pregó d'aquest any anirà a càrrec d'Anna Salvadó Figueras, presidenta de l'Esbart Albada.

Dissabte 13 de maig 11.30 h – Des de la Plaça Major
Processó i Seguici Popular a les Santes Espines
La Festa Major reviu la Processó de les Santes Espines, acte solemne en què prendran part el consistori local i el Seguici Festiu de la població. La processó transcorrerà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer d’Agoders i plaça Major.

Dissabte 13 de maig 12.00 h – Parròquia de Tàrrega
Missa Solemne en honor a les Santes Espines, Patrones de Tàrrega
Els cants propis de la festa aniran a càrrec de la Coral Ramon Carnicer i dels músics i cantaires de la Parròquia.

Dissabte 13 de maig 13.00 h – Plaça Major
Eixida · Exhibició de balls tradicionals

La Festa Major atorga protagonisme als diversos elements del folklore tradicional local. Autoritats i ciutadania ballaran l’Eixida, la dansa típica de Tàrrega. Després, balls de Bastonets amb l’Esbart Albada, ball de Gegants amb La Fal·lera Gegantera, ball de les Gitanes de La Soll i balls d’Arquets, Nans, Àliga, Cavallets, La Verreta i Lo Tossino amb Guixanet. La música en directe anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega, La Follia i els Grallers el Tararot.

Dissabte 13 de maig 17.30 h – Lloc a determinar
CorreTossino 2023
El Corretossino és un original corre-bars festiu, per a majors de 16 anys, que s’organitza per la Festa Major de Maig, i que se celebra el dissabte a la tarda des de l’any 2012. L’animat passacarrers transcorre per diferents bars del centre de la ciutat al ritme de xarangues, on lo Tossino és el tòtem a seguir i l’amfitrió de la festa. Aquest any la música anirà a càrrec de Band The Marxa La Follia

Dissabte 13 de maig 19.30 h – Carrer Migdia (cruïlla carrer La Solana)
Exhibició de la secció infantil dels Diables de BAT i Diables Hospitalet de l'Infant
El grup de Diables Infantils de BAT de Tàrrega neix oficialment el 23 de juny de 2017 de la mà del grup de Diables BAT. Amb ganes de fomentar la cultura del foc i els correfocs típicament catalans en la canalla i poder fer unes festes molt més divertides i animades.
Aquest 2022 hi ha convidada la colla infantil de Diables de l'Hospitalet de l'Infant
Organitza: Grup de Diables de BAT

Dissabte 13 de maig 20.30 h – Plaça Major
La Nit del Tararot
·Sopar popular (a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça Major)
Venda de tiquets pel sopar al Vermut de l'Agrat i al CorreTossino
·Espectacle de cultura popular (a les 10 de la nit, a la plaça Major)
La Nit del Tararot és un espectacle de cultura popular de carrer que compta amb una participació directa de 700 persones. Hi participen colles de cultura popular de Tàrrega i de fora vila.
Organitza: Associació Guixanet

Dissabte 13 de maig 23.15 h – Als carrers del nucli antic
Correfoc amb els Diables de BAT i Hospitalet de l'Infant
El grup de Diables de BAT neix el 1986 de la mà del grup de teatre BAT de Tàrrega, influenciats i ajudats pel Grup Comediants. Han realitzat diferents Correfocs i espectacles a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, així com cloendes i inauguracions. També han participat en la cloenda de les Olimpíades 92 i Expocultura 94. Aquest any els acompanya la colla de Diables de l'Hospitalet de l'Infant. 
Recorregut: Pl.Major, C/ de l’Estudi, C/ de Lluís Folquet, C/ de la font, C/ Major, Pl. Sant Antoni, C/ Sant Agustí, C/ Migdia, C/ de les Piques, Pl. Major.

Diumenge 14 de maig 11.00 h – Plaça de les Nacions sense Estat
34a Trobada de Gegants i Capgrossos
Cercavila gegantera que és tot un referent per a les agrupacions folklòriques del país. La Fal·lera Gegantera de Tàrrega exerceix d’amfitriona de l’aplec, acostant fins a la capital de l’Urgell l’encís de la cultura popular. En arribar la comitiva a la plaça Major, s’oferiran les exhibicions de balls.
Recorregut: pl. Nacions sense Estat, c. Piques, c. Major, pl. Sant Antoni, c. Hospital, pl. Centenari, c. Santa Clara, av. Catalunya, c. Santa Anna, c. Carme, c. Torras i Bages, c. Agoders i pl. Major.

Diumenge 14 de maig 11.30 h i 17.30 h – Plaça del Carme
39è Aplec de Sardanes
Entreu a la rotllana dels Amics de la Sardana de Tàrrega i gaudiu al compàs de la dansa catalana sota la frescor dels plataners del Pati amb la participació de Cobla Tàrrega i Cobla Jovenívola d’Agramunt.

Diumenge 14 de maig 12.00 h – Parròquia de Tàrrega
Missa Solemne en honor de Santa Maria de l'Alba, Patrona de Tàrrega
Els cants propis de la festa aniran a càrrec de l’Orfeó Nova Tàrrega i dels músics i cantaires de la Parròquia.

Diumenge 14 de maig 22.15 h – Llera del riu Ondara · Camp dels Escolapis
Castell de focs
Un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Catalana. Els castells de focs d’aquest equip són realitzats per experts pirotècnics amb maquinària d'última tecnologia per a garantir la màxima fiabilitat i seguretat.

enlightened Consulta més sobre la cultura popular de Tàrrega AQUÍ