GALINDAINA COR TRADICIONAL. Vibrant entre Veus
Música tradicional
06/07/2024 · 19.30 h - 20.15 h - 21.00 h i 21.45 h
Tàrrega. Pou del gel
Durada: 30 minuts
Preu 5 € (amb degustació de vi) · Venda d'entrades: Botiga del Museu i culturatarrega.cat


El seu repertori està format principalment per melodies del cançoner tradicional català, que arrangen seguint les maneres antigues que tenia el poble de cantar a veus. En aquest concert podreu gaudir de la màgia de les veus a capella, de la immersió del so, de la vivència corporal dels harmònics, del descobriment d'un so antic i propi però alhora nou per als nostres sentits, de la descoberta del context del repertori tradicional i, sobretot, de gaudir de l'estona tal i com elles ho fan.

Fitxa artística:
Direcció: Heura Gaya i Roger Cònsul
Intèrprets: Marta Aguilà, Montse Camps, Heura Gaya, Mari Mar Guàrdia, Clara Lago, Cris Lomas, Valle Macià, Maria Navarro, Tere Sala i Ariadna Serra

ELS PESCADORS DE L'ESCALA 
Havaneres i cançó de taverna
13/07/2024 · 21 h
Riudovelles
Durada: 80 minuts

Sopar amb coc a la mitja part


ELS PESCADORS DE L'ESCALA en el 60è aniversari de la seva fundació ofereix en aquest espectacle un reguitzell de de les havaneres i cançons de taverna noves i clàssiques, un espectacle on conviden al públic a interactuar amb ells cantant les havaneres més conegudes.

Fitxa artística:
Direcció: Albert Prat Vila
Intèrprets: Albert Prat Vila (acordió i veu), Jordi Cabarrocas Serra (contrabaix i veu), Quim Mas Gibert (guitarra i veu) i Ernest Ollero Saguer (veu)

COBLA TÀRREGA
Sardanes
03/08/2024 i 17/08/2024 · 20.00 h 

Plaça del Carme
Durada: 70 minuts


Cobla Tàrrega neix el 2009 fruit de les inquietuds d’un grup de joves, la majoria alumnes de l’aula d’instruments de cobla de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, sota la direcció de Joan Farreny. Pren el nom de l’antiga Cobla Tàrrega, desapareguda anteriorment, tot refermant l’esperit sardanista de la ciutat.
Les ballades de sardanes, els aplecs i els concursos de colles sardanistes són els escenaris on Cobla Tàrrega acostuma a desplegar el seu repertori. Un repertori que evoluciona any rere any i que gira principalment al voltant de la sardana.
L’activitat musical de Cobla Tàrrega cobreix un variat ventall d’estils a banda de la sardana de carrer. En diferents ocasions ha interpretat sardanes i obres de concert i han participat en multitud de projectes. 
Dins la formació actual de Cobla Tàrrega hi ha membres joves i gent amb més de 25 anys d’experiència, de Tàrrega i arreu del territori: Igualada, Golmés i Bellpuig. És una barreja de joventut i experiència, ganes d’evolucionar i fermesa, bon humor i serietat, que dona forma a un projecte que creix i genera il·lusió.

Fitxa artística:
Direcció: Joan Farreny
Intèrprets: Maria Farreny (flabiol); Joan Farreny, Josep Torres i Pau Clavé (tible); Joan Farreny Seguí i Albert Gassó (tenora); Sergi Roure (contrabaix); Òscar Barqué i Marc Florensa (fiscorn), Òscar Canosa (trombó) i Xavier Solans i Gregori Satorres (trompeta)


LA SONSONI

Concert i ball folk
09 /08/2023 · 20 h taller de danses i 22 h concert
Plaça dels Comediants de Tàrrega 
Durada taller : 60 minuts
Durada concert: 80 minuts


Inscripció al taller de danses a la Botiga del Museu: 973312960 i infocultura@tarrega.cat 

Fitxa artística:
Intèrprets: Elies Porter (violí) i Pep Lizandra (acordió diatònic i danses)

La Sonsoni és un grup de música tradicional de les comarques pirinenques de La Cerdanya i l’Alt Urgell, que des de fa molts anys participem en diferents festes, aplecs, celebracions i festivals, en un àmbit bàsicament pirinenc.
El seu repertori inclou danses i músiques tradicionals d’aquí i d’arreu que poden ser ballades fàcilment pel públic en general, sense importància de coneixements ni edat. Ja que amb unes breus explicacions, tothom hi pot participar i gaudir ballant
Han participat en nombrosos festivals de música bàsicament al Pirineu: Festival PIR a Aragües del Puerto, Festen’oc de Saurat (Ariège), FESCAT de Llivia, Dansàneu d’Esterri, Festival Pratifolk del Prat de Llobregat, Tradicionàrius de les Terres del’Ebre, Dijous a la fresca Vall de Boí, Sons de Muntanya de La Seu d’Urgell, Sarramball de Bellver de Cerdanya, Jaca, Andorra, Val d’Aran, Ansó... i en gran quantitat i varietat de festes i aplecs.
 
NORAI. HAVANERES DE LA VILA DE PALAMÓS
Cantada d'havaneres i rom cremat
23/08/2023 · 21.30 h sopar i 22.30 h cantada d'havaneres
Jardins Ateneu  
Venda de tiquets per al sopar: Cafeteria Ateneu
Durada: 80 minuts

 
Norai és un grup d’havaneres de la vil·la de Palamós constituït l’any 2008 i format per 4 membres, entre veus i instrumentistes que ofereixen una molt animada composició musical centrada en la cançó marinera de tot el món. 
Presenten peces musicals acompanyades de dos o tres instruments que canvien a cada cançó, com el contrabaix que, juntament amb la guitarra clàssica i l’acordió fan la base musical. El resultat és un conjunt de veus molt empastada amb un suport musical de tres instruments.
Han participat a la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós i també a la Semana Grande de Bilbao entre d’altres festivals, i han cantat gairebé a totes les comarques catalanes, així com a Itàlia, França i Alemanya.

 
Fitxa artística:
Direcció: Albert Prat Vila
Intèrprets: Eloi Castillo i Amador, Manel Ferre i Giménez i Lluís Vergara.
FESTINO BAROCO. Concert de Sant Magí
Concert de música clàssica
19/08/2023 · 21.00 h  
Ermita de Sant Eloi


Després d’anys de tocar plegats a l’Orquestra Julià Carbonell de les terres de Lleida, els músics de Festino Barroco decidim formar aquest grup per ampliar el repertori dins la música de cambra per a instruments de vent. Des d’aleshores hem actuat per diferents auditoris d’arreu del territori.
FEDRA BORRÀS, flauta travessera
XESCO GRAU, flauta travessera
RAMON ARAGALL, fagot

Repertori: Obres de J.Ch. Bach, J. Haydn, W.F. Bach, G.F. Handel i un arranjament del mestre Jordi Leon de cançons popular. 
 
FEDRA BORRÀS 
Titulada Superior en Flauta Travessera i Doctora en Ciències de l’Educació en l’especialitat de Música per la Universitat Autònoma de Barcelona. Coautora dels articles Dos experiencias de aprendizaje cooperativo: clase de instrumento y conjunto instrumental, revista Eufonía nº50, i Educación psicofísica en el aula de flauta travesera, revista Música y Educación nº92; i autora de l’article Criterios de observación sobre el uso corporal del flautista, revista Todo Flauta nº16. Està formada en la metodologia de pedagogia musical IEM creada per Emilio Molina amb qui col·labora en els cursos de formació del professorat. 
Va ser membre de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE). Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Ha participat amb el Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona i ha format part de nombrosos grups de cambra.
Actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC i professora de flauta a l’Institut d’Estudis Artístics Oriol Martorell i a l’Escola i Conservatori Municipal de Música de Sabadell. També és professora d’educació corporal per a músics a partir del mètode Cos-Art.  

XESCO GRAU 
Ha col·laborat amb l’Orquestra del Gran teatre del Liceu en més d’una cinquantena de funcions en diferents produccions. També ha tocat amb l’Orquestra de Flautes de Barcelona (dels diferents concerts cal destacar-ne l’actuació dins el grec 98 amb el flautista Pierre Yves Artaud), i amb la  Jove Orquestra Simfònica Nacional de Catalunya , Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra,  l’Orquestra de Cambra de Vila-seca  i l’Orquestra de Cambra de Granollers.
És flauta solista de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC des de la seva fundació. 
Ha actuat com a solista en diferents formacions orquestrals, tals com: Frisk Jeugd Orkest (Holanda), Camerata de Barcelona, Orquestra de cambra de Vila-seca, Orquestra “Enric Granados” de Lleida i Orquestra de Cambra de Cervera, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC interpretant diferents obres per a Flauta solista (Andante en Do Major, Concert en Re Major i Concert en Do Major per Flauta i Arpa de W.A.Mozart – aquest últim juntament amb l’arpista Teresa Espuny – Concert en Sol Major de G.Ph.Telemann, Concert  “Il Gardelino” i “La Notte” d’A.Vivaldi, Suite núm. 2 de J. S. Bach…).

RAMON ARAGALL 
Nascut a Barcelona, als deu anys ingressa a l’Escolania de Montserrat on rep una completa educació musical i adquireix les primeres experiències d’actuacions en públic. Acaba la carrera de fagot al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, amb el mestre J. Carbonell, obtenint el Títol Superior de Música en l’especialitat de Fagot.
Membre fundador i fagot solista de l’Orquestra Simfònica del Vallès, col·laborador de l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orquestra Nacional d’Andorra, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC.
És professor del Conservatori de Música de Manresa, de l’Escolania de Montserrat, del Conservatori Professional de Música de Cervera i durant onze anys, professor al Curs Internacional de Música de Cervera i Bellpuig.