Ruta Pedrolo Tàrrega i
Itinerari del Mecanoscrit


La Ruta Pedrolo Tàrrega naix d'una selecció de fragments de l’obra de M. de Pedrolo on apareix la ciutat de Tàrrega, feta per Xavier García i publicada al llibre-caixa Tàrrega, ciutat del Mecanoscrit. Pedrolo: pas a pas, mot a mot (Tàrrega 2018). En total, la senyalització de la Ruta suma vint-i-tres cites que corresponen a dotze localitzacions de la nostra ciutat.
Els passatges són referències explícites a ubicacions de la capital de l'Urgell. A més, dins de la Ruta Pedrolo, s'ha inclòs l'Itinerari del Mecanoscrit, identificat amb tipografia i color diferent, i amb al·lusions implícites a la ciutat de la novel·la, Benaura, identificada com a Tàrrega.
Les imatges que il·lustren els punts de la Ruta, són fotografies dels indrets esmentats en l'època en què en parlava l'autor algunes, en èpoques passades d'altres, o bé caricatures de Pedrolo. A més, s'hi han inclòs vinyetes del còmic Mecanoscrit del segon origen, de l'il·lustrador Isidre Monés, editat el 1984 per L'Atzar.

-El seguiment de la Ruta es pot fer en l'ordre convenient pel visitant, ja que no responen a cap seqüència ni temàtica ni cronològica.
-A banda dels punts senyalitzats de la Ruta, cal fer esment la casa de la família Pedrolo, amb projecte d’esdevenir casa museu, que es troba als números 5 i 7
del carrer Major.
-Més enllà de la Ruta Pedrolo de Tàrrega, el visitant pot apropar-se al castell de Concabella, on hi ha l’exposició permanent de l’Espai Pedrolo, i al poble natal de l’escriptor, l’Aranyó, tots dos a la veïna comarca de la Segarra.

Visites guiades el primer dissabte de mes segons disponibilitat
HORARI D'HIVERN (d'octubre a maig): d'11.30 a 13 h
Punt de trobada: Museu de Tàrrega (c. Major 11)

Preu: gratuït

Reserva prèvia opcional a:
Botiga del Museu de Tàrrega (c. Major 11)
Més informació al telèfon 973 31 29 60 o al correu electrònic a infocultura@tarrega.catVisites per a centres educatius de secundària
Dimecres o dijous del curs escolar.
Reserva prèvia al 973 31 07 31 o per correu electrònic a infocultura@tarrega.cat

Proposta didàctica per a l'alumnat (PDF).
Proposta didàctica per al professorat (PDF).

La Ruta Pedrolo ha comptat amb el suport de