22 juny 19  
EL PONT D'ARCALÍS  El millor folk del Pirineu
Santa Maria de Montmagastrell, 21:30 h 

 
 
El Pont d'Arcalís son un referent en l’àmbit de la música folk i d’arrel del país, concretament, de les comarques pirinenques. Compten amb una desena de discos editats, des que van publicar l’àlbum de debut Balls i cançons del Pirineu l'any 1998. Després, han seguit altres treballs com De lluna vella, Foc al tribunal i l’últim La Seca, la Meca i les valls d’Andorra entre molts altres. Més de vint anys de recerca, arranjaments i agitació al voltant dels sons, de la cultura popular i dels costums i la manera d’entendre la vida.
Servei de bar i entrepans a la mitja part.


  13 juliol 19  
ELS PESCADORS DE L'ESCALA  Cantada d'havaneres
Riudovelles, 21:30 h Amb una trajectòria de més de cinquanta anys “Els Pescadors de l’Escala” s'han anat succeint generacionalment. Dos dels actuals components hi son des de fa vint-i-set anys. Es consideren representants d’una interpretació clàssica de l’havanera que no vol dir convencional i del cant popular català en general.Les seves actuacions volen ser un espai de comunicació i participació com sempre havia sigut la música popular. Fugen d’encotillaments i d’una serietat que s’adiu poc amb les festes del nostre poble. “Els Pescadors de l’Escala” segeixen des dels inicis una trajectòria artística pròpia. Varen rebre dels primers components un llegat de franquesa i naturalitat en la seva forma de fer que procuren conservar. Porten aquest esperit als escenaris però, com a músics que son, amb la professionalitat que es mereix el públic. L’any 2014 la Generalitat de Catalunya els va honorar amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria. És un guardó que eis omple d’orgull perquè és una trajectòria feta al costat de la gent, plaça a plaça, poble a poble. Es senten amarats d’una tradició musical que els identifica com a cultura i que no sempre, voltada d’altres tradicions foranes i de la modernitat comercial, no ha estat massa respectada. “Els Pescadors de l’Escala” al marge de les seves actuacions a casa (també cada any a la Catalunya Nord) han actuat a París, Brussel·les, Buenos Aires, Madrid i al País Valencià. “Els Pescadors de l’Escala” han enregistrat 31 discs. Els primers d’ells en un context de repressió franquista i amb una considerable repercussió popular. És el grup més antic dels grups d’havaneres que corren pel nostre país.
Servei de bar i cocs a la mitja part.
 

  20 juliol 19  
ESBART ARRELS DE LLEIDA   Danses tradicionals
Claravalls, 21:30 h

L'Esbart Arrels de Lleida es va constituir l'any 2008 i neix amb una raó de ser molt clara: donar a conèixer el significat i la bellesa de la dansa catalana, respectant al màxim la seva puresa, com a identitat del poble català, considerant que la dansa és una excel·lent manera de comunicació i expressió dels pobles. Havent mostrat les seves danses en diferents pobles i ciutats del territori català i també espanyol, l'Esbart Arrels de Lleida continua, un camí iniciat l'any 2008, amb molts reptes i projectes per tal de poder oferir les seves danses arreu.