Visita comentada per les llambordes Stolpersteine de Tàrrega
L'historiador Jaume Ramón Solé oferirà una visita comentada per les diferents llambordes Stolpersteine recentment instal·lades a la ciutat de Tàrrega per tal d'homenatjar els targarins deportats als camps nazis.
La visita és gratuïta i cal inscripció prèvia.

Tàrrega ha instal·lat 9 llambordes Stolpersteine davant les últimes residències on les víctimes van viure en llibertat. Les persones homenatjades han estat Josep Ybós Briansó, Miquel Pont Llobera, Josep Minguell Porta, Andoni Foguet Doll, Emili Peruga Puy, Francesc Josep Sentís Baiget, Josep Real Lloses, Josep Aubach Arnaldo i Modest Farré Farré. Tots ells van ser deportats a Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial. Cinc van morir als camps de concentració nazi i quatre van aconseguir sobreviure. Un d'ells va tornar a Catalunya, mentre que la resta va viure a França fins a la seva mort.

L'artista alemany Gunter Demnig va dissenyar i instal·lar la primera llombarda Stolpersteine l'any 1996. Des de llavors, se n'han col·locat més de 75.000 en record dels deportats a una vintena de països i a Catalunya s'han instal·lat més de 300. Stolpersteine és un terme alemany que vol dir 'pedres que ens fan ensopegar' i, segons Demnig, aturar-se i inclinar-se per llegir la inscripció de la llamborda és una mostra de respecte cap a les víctimes. Es tracta d'uns blocs de formigó, d'aproximadament 10 cm x 10 cm, amb una placa de llautó daurat on hi ha gravades les dades de les persones detingudes i deportades.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració