Matinal Motera
9.00 h. Zona de lleure Felip Robinat (Càmping Municipal)
Organitza: Club Esportiu Motards Tàrrega

22è Obert d’Escacs Sub-16 i Partides Ràpides Ciutat de Tàrrega
10.00 h. Plaça de les Nacions sense Estat
Organitza: Club d'Escacs Tàrrega

Firacoc 2022
De les 10.00 h a les 14.00 h i de les 17.00 h a 21.30 h Espai MerCAT
Amb la Festa Major torna la Firacoc, la parcel·la gastronòmica que Tàrrega dedica a les diverses varietats de coca de recapte i altres receptes de fleca com coca, panadons, orelletes, galetes o bunyols. Els expositors participants posaran a la venda els tradicionals cocs (escalivada, carabassó, samfaina, arengada...) al costat de propostes més innovadores. Delícies per al paladar que faran de l’Espai MerCAT un punt de referència per als gourmets.
Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica

33a Trobada de Gegants i Capgrossos
11.30 h. Plaça de les Nacions sense Estat
Cercavila gegantera que és tot un referent per a les agrupacions folklòriques del país. La Fal·lera Gegantera de Tàrrega exerceix d’amfitriona de l’aplec, acostant fins a la capital de l’Urgell l’encís de la cultura popular. En arribar la comitiva a la plaça Major, s’oferiran les exhibicions de balls.
Recorregut: pl. Nacions sense Estat, c. Piques, c. Major, pl. Sant Antoni, c. Hospital, pl. Centenari, c. Santa Clara, av. Catalunya, c. Santa Anna, c. Carme, c. Torras i Bages, c. Agoders i pl. Major.
Organitza: Fal·lera Gegantera de Tàrrega

38è Aplec de Sardanes
12.00 h. i 17.00 h. Plaça del Carme
Entreu a la rotllana dels Amics de la Sardana de Tàrrega i gaudiu al compàs de la dansa catalana sota la frescor dels plataners del Pati amb la participació de Cobla Tàrrega i Cobla Jovenívola d’Agramunt.
Organitza: Amics de la Sardana de Tàrrega

Cafè concert i Ball amb l’orquestra Cimarrón
17.00 h. i 19.00 h. Plaça de les Nacions sense Estat
L'Orquestra Cimarrón va néixer a Tortosa (Tarragona) i fins ara, porten 42 anys pel món, amb més de 5.000 actuacions, milers de quilòmetres i molts records!
És una de les orquestres amb més tradició i solera de Catalunya. Una aposta segura per a qui li agradi ballar cançons d'abans i d'ara. Amb gairebé mig segle a l'esquena, l'Orquestra Cimarrón acumula diferents premis pel seu bon treball a sobre dels escenaris, una garantia que els seus directes són fantàstics per animar i fer sortir la pista de ball amb les millors versions musicals.

Presentació d’Opia, el primer treball discogràfic del músic targarí Marcel Fabregat
19.00 h. Teatre Ateneu
L'artista targarí Marcel Fabregat (1986) llança el pròxim 2 de maig Opia, el seu primer àlbum en solitari que anirà acompanyat d'un espectacle amb llums i so immersiu ideat per a l'ocasió que anirà de gira per tot el territori els pròxims mesos. Creador i investigador musical, idea el seu primer àlbum de música ambiental durant el confinament per la pandèmia de la Covid i el projecte s'ha acabat convertint en un concert en directe amb una escenografia original i un disseny de llums fet a mida.
Entrades a la venda a www.culturatarrega.cat

Assaig obert de FiraTàrrega 2022 amb Sound de Secà: +
21.30 h. Espai Reguer
Sound de Secà agafa com a punt de partida creatiu aquest símbol +, el de sumar. Símbol que ajagut a terra es converteix en una cruïlla, un lloc comú de l’espai públic i un punt d’encreuament d’itineraris individuals que reivindiquem com a punt de trobada de desconeguts. Un encreuament creatiu, participatiu i nocturn.
Organitza: FiraTàrrega

Castell de focs
22.15 h. Zona Parc Esportiu
Un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Catalana. Els castells de focs d’aquest equip són realitzats per experts pirotècnics amb maquinària d'última tecnologia per a garantir la màxima fiabilitat i seguretat.

ACTIVITATS PRÈVIES DIJOUS 12 DIVENDRES 13 DISSABTE 14