Situada a la cantonada dels carrers de La Vilanova i Les Piques, al cor del nucli antic, la Casa de Cultura acull la seu del Centre Cultural de Tàrrega i diversos cursos a la seva sala d'actes. Als baixos de l’edifici (amb entrada des del carrer de La Vilanova) es troba la Sala Marsà, dedicada a exposicions i mostres, especialment de gènere artístic. L'immoble fou construït durant el segle XVIII i també és conegut com Cal Terés. Als anys 70 esdevingué de propietat municipal albergant el Museu Comarcal de l'Urgell (actualment a Cal Perelló). Després d'unes reformes, es reinaugurà l’any 1984 com a Casa de Cultura.


Del 5 de maig al 5 de juny de 2022

Tàrrega torna a posar de relleu l’obra d’un dels seus artistes insignes, el pintor Lluís Trepat (1925). La Sala Marsà exhibeix una sèrie inèdita de dibuixos que descobreixen la faceta de l’autor com a ninotaire. Són una cinquantena d’obres realitzades amb tinta xinesa i aquarel·la, fruit dels seus viatges culturals a Egipte, Nova York o el Marroc quan exercia de professor a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda dirigida per Roser Melendres. La particularitat també rau en el fet que les peces no va ser fetes ‘in situ’ sinó posteriorment a casa, gràcies a la seva memòria i retentiva visual. En molts d’aquests dibuixos figuren autoretrats i frases a peu de pàgina, manuscrites en format d’auca. D’aquesta forma, i més enllà del seu reconeixement com a pintor i gravador, “Lluís Trepat es reivindica com un ninotaire d’arrels catalanes que viatja pel món amb esperit crític”, segons ha explicat Marta Trepat, filla de l’artista. “Les obres són com unes vivències de viatges en clau còmica i esbojarrada en el més pur estil expressionista, amb exageració del moviment dels cossos humans i una certa deformació crítica de l’existència humana”, ha afegit. Els dibuixos, mai abans exposats al públic, foren realitzats a finals dels anys 80 amb clares influències de revistes com Patufet o d’autors com Francesc Xavier Nogués. Exponent destacat de l’art abstracte durant els anys 50 del segle XX, Trepat també ha excel·lit per l’estil figuratiu.

Horaris Sala Marsà
Dijous i divendres de 19 h a 21 h
Dissabte i diumenge de 12 h a 14 h i de 19 h a 21 h

Si teniu interès a visitar la Sala Marsà fora de l'horari d'obertura, contacteu amb nosaltres a cultura@tarrega.cat o al 973 310731