Picampanar
11 h, 13.30 h, 16.30 h i 18 h. Al campanar de l’Església Parroquial
L'Agrupament Escolta organitza aquesta tradicional visita al campanar de Tàrrega en el marc de la Festa Major. Podeu fer reserves enviant un correu a picampanar2023@gmail.com o trucant al 630744566.
Altres passis i dies: diumenge 14 de maig a les 11 del matí, 2/4 de 2 i 5 de la tarda i a les 8 del vespre.
Organitza: Agrupament Escolta de Tàrrega – Pioners i Caravel·les

Processó i Seguici Festiu de les Santes Espines
11.30 h. Des de la plaça Major
La Festa Major reviu la Processó de les Santes Espines, acte solemne en què prendran part el consistori local i el Seguici Festiu de la població, format per l’Esbart Albada, La Fal·lera Gegantera, la Cobla Tàrrega, l’Associació Guixanet.
Datada des de l’any 1551 i considerada l’origen de la festa patronal de Tàrrega, la Processó de les Santes Espines trau les relíquies per invocar la pluja submergint-les en aigua al peu de la creu gòtica de la plaça Major. La processó transcorrerà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer d’Agoders i plaça Major.
Organitza: Parròquia de Tàrrega i Associació Guixanet

Solemne Ofici en honor a les Santes Espines, patrones de Tàrrega
12.00 h. Parroquia Santa Maria de l'Alba
Els cants propis de la festa aniran a càrrec de la Coral Ramon Carnicer i dels músics i cantaires de la Parròquia..
Organitza: Parròquia de Tàrrega

Vermut a la llera del riu Ondara
12.00 h. Llera del riu Ondara
Organitza: Associació Agrat
Amb les actuacions de SAL150 (folk-rock) i Dj MILU.

Eixida · Exhibició de balls tradicionals
13.00 h. Plaça Major
La Festa Major atorga protagonisme als diversos elements del folklore tradicional local. Autoritats i ciutadania ballaran l’Eixida, la dansa típica de Tàrrega. Després, balls de Bastonets amb l’Esbart Albada, ball de Gegants amb La Fal·lera Gegantera, ball de les Gitanes de La Soll i balls d’Arquets, Nans, Àliga, Cavallets, La Verreta i Lo Tossino amb Guixanet. La música en directe anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega, La Follia i els Grallers el Tararot.
Organitza: Regidoria de Cultura i entitats locals

Tirada de Bitlles Catalanes
16.00 h. Camp dels Escolapis
Tirada de bitlles catalanes en el marc de la Festa Major.
Organitza: Club de Bitlles Tàrrega

CorreTossino amb Band The Marxa i La Follia
17.30 h. Activitat per a majors de 16 anys. Des del Parc de Sant Eloi
El Corretossino és un corre-bars per majors de 16 anys que s’organitza per la Festa Major de Maig, i que se celebra el dissabte a la tarda des de l’any 2012. L’animat passacarrers transcorre per diferents bars del centre de la ciutat al ritme d’una o dues xarangues, on Lo Tossino és el tòtem a seguir i l’amfitrió de la festa.
Començarà el recorregut amb una actuació de la formació musical Pascual & Els Desnatats a la plaça de l'Estanyol, davant l'Ermita del Parc.
Band The Marxa neix l'any 2008 a Molins de Rei. Des del primer moment aposta per oferir un espectacle musical de qualitat amb un repertori divers i original que al llarg d'aquests anys han tingut ocasió de compartir amb gent de tot el país.
La Follia és una brass band targarina que incorpora instruments com la gralla i la dolçaina, amb un repertori ballable i exitós per les nombroses actuacions que han fet durant la seva curta història.
Organitza: Lo Tossino de l'Associació Guixanet

Firacoc 2023
18.00 h. a 22.30 h. Espai MerCAT
Amb la Festa Major torna la Firacoc, la parcel·la gastronòmica que Tàrrega dedica a les diverses varietats de coca de recapte i altres receptes de fleca com coca, panadons, orelletes, galetes o bunyols. Els expositors participants posaran a la venda els tradicionals cocs (escalivada, carabassó, samfaina, arengada...) al costat de propostes més innovadores. Delícies per al paladar que faran de l’Espai MerCAT un punt de referència per als gourmets.
Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica

Exhibició dels Diables infantils de BAT i Diables infantils de l'Hospitalet de l'Infant
19.30 h. Carrer de Migida amb carrer La Solana
El grup de Diables Infantils de BAT de Tàrrega neix oficialment el 23 de juny de 2017 de la mà del grup de Diables BAT. Amb ganes de fomentar la cultura del foc i els correfocs típicament catalans en la canalla i poder fer unes festes molt més divertides i animades.
Aquest 2023 hi ha convidada la colla infantil de Diables infantils de l'Hospitalet de l'Infant.
Organitza: Grup de Diables de BAT

La Nit del Tararot
A partir de les 20.30 h. Plaça Major
·Sopar popular (a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça Major)
Venda de tiquets del sopar al Vermut de l'Agrat i a l'enllaç: Formulari
·Espectacle de cultura popular (a les 10 de la nit, a la plaça Major)
L'espectacle de cultura popular compta amb una participació directa de 700 persones. Compta amb les següents colles de cultura popular de la ciutat com l’Associació Guixanet, la Fal·lera Gegantera, el grup de Diables de BAT, les Gitanes de La Soll i l’Esbart Albada.
De fora vila aquest 2023 hi participaran la Mulassa de Falset, el Cavall Nebot de Riudoms, entre altres colles convidades.
Aquest any l’espectacle commemorarà el 150è aniversari dels Gegants de la Mercè.
Organitza: Associació Guixanet

Correfoc amb els Diables BAT i Diables de l'Hospitalet de l'Infant.
23.15 h. Als carrers del nucli antic
El grup de Diables de BAT neix el 1986 de la mà del grup de teatre BAT de Tàrrega, influenciats i ajudats pel Grup Comediants. Han realitzat diferents Correfocs i espectacles a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, així com cloendes i inauguracions. També han participat en la cloenda de les Olimpíades 92 i Expocultura 94. Aquest any els acompanya la colla de Diables de l'Hospitalet de l'Infant.
Recorregut: Pl. Major, C/ de l’Estudi, C/ de Lluís Folquet, C/ de la Font, C/ Major, Pl. de Sant Antoni, C/ de Sant Agustí, C/ Migdia, C/ de les Piques, Pl. Major.
Organitza: Grup de Diables de BAT

Concert amb Cia Elèctrica Dharma, La Fúmiga i Dj Luara Bearka
23.45 h. Plaça de les Nacions sense Estat
23.45 h L'Elèctrica Dharma iniciarà l’espectacle GIRA 50 ANYS a Tàrrega. Aquesta gira oferiria la millor versió de la Dharma amb tota la seva característica energia i amb un valuós repertori que inclou les cançons més exitoses i emblemàtiques de la seva fèrtil discografia. Acompanyaran als concerts per Catalunya com a eines de promoció; la pel·lícula, el llibre i el còmic.
01.30 h La Fúmiga ha fet una punyent entrada en el panorama musical català. El seu primer disc, Espremedors, ha aconseguit milions de reproduccions a les plataformes digitals i els ha valgut diferents premis. Amb el seu darrer treball, Fotosíntesi, publicat al 2021, La Fúmiga arrasa amb la seva proposta festiva i engrescadora on interpel·la els joves amb ritmes i lletres que s'acaben convertint en himnes. Aquest 2023 seguirem sentint els seus vents surfejant els millors ritmes i lletres sobre l'escenari, perquè ens sorprendran amb nous singles i una nova gira.
03.00h Luara Bearka és l’alter ego de Laura Berka una jove DJ apassionada per la música. Col·laboradora en diferents emissores de ràdio, ha participat en diferents festivals i festes i habitualment ofereix sessions en discoteques connectant amb el públic més jove.

ACTIVITATS PRÈVIES DIJOUS 11 DIVENDRES 12 DISSABTE 13 DIUMENGE 14 DESPRÉS DE LA FESTA MAJOR