02/07/2022 · 22.30 h | La Figuerosa | Fingerlight (circ)
A càrrec de la companyia Improvisto's Krusty Show.
Direcció: Pere Toro Chinchilla
Repartiment: Pere Toro Chinchilla, Joan Toro Chinchilla, Jordi Torrens Remolà i Albert Perez Roca
Sinopsis: En un món de relativa foscor, que això no vol dir trist ni tètric, sinó tot el contrari, uns divertits personatges han fet una troballa d'àllò més interessant, han descobert la llum. Si aquest món sense llum ja era distret, amb aquest descobriment és trepidant. No ens podríem ni imaginar el profit que aquests dinàmics personatges li poden treure a la seva nova joguina, ens introduïm en el seu món, on predomina el passar-ho bé. Un mon poètic , visual e imaginatiu on tot és possible, fins i tot convertir la llum en foc.
 


17/07/2022 · 12h | Taller de Baldudes  i   20 h | Poi
A càrrec cia. D'es Tro
45'
Direcció i repartiment:
Guillem Vizcaino 
Sinopis: "POI és la història d'un home rural atrapat des de la infància per l'efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d'embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida". La baldufa és un joc màgic i ancestral amb uns girs hipnòtics que tenen un recorregut de més de sis mil anys d'història. Aquesta joguina, camí a l'extinció, és capaç d'aturar el temps, ja que el fet d'observar girar l'element ens permet aïllar-nos de la velocitat que regeix la nostra quotidianitat. POI respon a una recerca física de malabars i manipulació de l'objecte, però també a una investigació artesana pel que fa a la construcció de l'escenografia i baldufes que el mateix Guillem Vizcaíno ha dissenyat i construït. Aquesta exploració de diferents tipus de fustes, formes i puntes de suport li ha permès la creació de baldufes personals i especials com per exemple una de les baldufes més grans del món amb un pes de 45 kg que el mateix llança amb una corda de més de 15 metres. Fusionar les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània és el principal objectiu d'aquest espectacle de caràcter contemporani. Sinopsis: Un home atrapat des de la infància per l'efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d'embolics i girs que ens transporta fins al joc, un dels estats més importants de la vida.
 


23/07/2022 · 20 h | Santa Maria de Montmagastrell | Desclòs (teatre de carrer)
a càrrec cia. Rúbrica Teatre
Direcció: Aina Rovira
Repartiment: Ignasi Busqueta
Sinopsis : Desclòs és una peça de carrer per a tots els públics que combina el teatre físic i gestual amb la poesia visual i l'art del pallasso poètic. Amb un sol actor en escena i una escenografia plena de sorpreses, l'espectacle reivindica l'aigua com a dret essencial. Què passa quan te n'adones que una cosa tan necessària con l'aigua no la pots agafar amb les teves pròpies mans. El personatge viu un conjunt de peripècies des d'un llenguatge on també el públic hi serà partícip. Rubrica ens convida a sentir, i qui sap si a recordar, el vincle que hi ha entre la idea universal i natural del dret a l'aigua i el desig de la llibertat de tot ésser humà.
 


30/07/2022 · 21.30 h, 23 h, 24.30 h | Claravalls | Paraules que trenquen ossos
A càrrec de la cia. Pagans 
Autoria :
Núria Clemares i Marc Fernández
Dramaturgia, direcció i actuació : Nuria Clemares
Disseny APPS i realització Audiovisual : Marc Fernández
Disseny il·luminació: Joana Serra
Sinopis: A Paraules que trenquen ossos, un grup reduït de persones, amb un mòbil a la mà, s’endinsaran de nit al bosc, i sota una estructura de rondalla cadascuna viurà la seva pròpia connexió amb la natura, amb el territori i amb les històries ancestrals. Una reflexió sobre la vigència de la tradició oral i sobre com pot ajudar la tecnologia en l’explicació de les històries. Una nit al bosc per viure i experimentar en primera persona noves sensacions. Una experiència per desconnectar del món i connectar amb la natura.

Aquest espectacle requereix inscripció prèvia. A partir 4 de juliol