ORELLES. Una experiència sobre l'escolta. Teatre de carrer
Cia. Marga Socias i Els Mals Endreços
06/07/2024 -  21.30 h -   Claravalls
Durada: 55 minuts

 
Sinopsis: Una caravana convertida en capsa de música és l'eix escenogràfic d’aquest espectacle-concert de carrer que es presenta com un procés d'investigació on el públic és convidat a participar de diferents experiències. Amb ironia i molt d'humor, la peça es transforma en un joc que ens fa reflexionar sobre com escoltem i sobre com volem ser escoltats.

Fitxa artística:
Autoria: Marga Socias
Direcció artística: Jordi Duran
Intèrprets: Marga Socias
Músics: David Codina i Bosch  (totes les tecles) i Pau Marcos Vicens (viola da gamba i altres objectes)
Direcció tècnica i disseny de llums: Xavi Moreno 
Espai escènic: Thomas Roper
Vestuari: Xavi Mancho 
 
L'HEREU RIERA
L'Esbord - Pere Seda
14/07/2024 -  20.00 h -   Altet
Durada: 19 minuts


Sinopsis: L'Hereu Riera és solo de dansa que interpel·la un públic divers mentre desfila pels marges de la dansa d’arrel i la dansa contemporània esborronant-ne els límits i jugant amb un llenguatge híbrid. La figura principal apareix redefinida i es presenta com una oportunitat per aprendre de nou del llegat cultural que hem heretat, per sacsejar-lo i reviure'l com a eina comunicativa.
La melodia i la dansa popular apareixen com un vehicle per validar les pràctiques tradicionals des d'altres interpretacions possibles, un procés que culmina amb la reapropiació del que és tradicional per l'individu.
Un ritual que ens convida a fer una reflexió de l'imaginari popular català i la relació que té amb la nostra societat contemporània. Hi ha espai per a la reconciliació?

Fitxa artística:
Idea original, interpretació i coreografia: Pere Seda 
Composició, producció musical i mescla: Dani López 
Vestuari: Marc Udina i Goretti Puente 
Enregistraments utilitzats: Dolors Planella (Arxiu Càntut) i Coral Sant Jordi (Apolo Records)  
Masterització: Victor García (Mastering Ultramarinos)
 ERA
Esbart Rocasagna
14/07/2024 -  20.30 h -   Altet
Durada: 30 minuts


Sinopsis: L’espectacle posa en sobreposició diferents situacions i narratives. Per una banda, la terra, el sòl, una superfície que està plena d’història. Fem un exercici a acostar-nos, a invocar, un temps que és llunyà.
Per una altra banda, la història d’un Esbart, Esbart Rocasagna i les històries individuals de la seva gent. Una mena de trobada entre l’individu i el col·lectiu en el que pertany. Una celebració. 
Finalment, un univers coreogràfic, el de Quim Bigas, que vol obrir interpretacions i contextos per les nostres danses.
Aquest projecte ha brindat una oportunitat a l’Esbart Rocasagna per poder crear quelcom des de zero amb una mirada nova i col·laborativa, tot participant d’una simbiosi amb Quim Bigas, que va més enllà dels gèneres de dansa tradicional o contemporanis. Hem treballat amb els elements que caracteritzen a l’Esbart per crear una peça amb caràcter propi, on allò important és posar en valor les persones i els vincles que les uneixen.

Fitxa artística:
Concepte i direcció: Carles Janer 
Intèrprets: Adela Ruiz, Adrià Nicolàs, Aida Inglada, Aina Rosell, Anna Maria Sánchez, Blai Rosell, Clara Rosell, Clàudia Pascual, Cristina Bargalló, Dídac Jaquet, Laia Muray, Laia Sánchez, Laura Sánchez, Mariona Auton, Mireia López, Oriol Rosell, Sabina Catalinas i Txell Muray
Creació i coreografia: Quim Bigas juntament amb el Cos de Dansa de l’Esbart Rocasagna i Carles Janer
Espai sonor i edició sonora: Pau Matas amb músiques i/o fragments de: Les violines; Rodrigo Cuevas i Baiuca; OMAC- Dani López i Anna Ferrer; Marina Herlop; Alexandræ; Elena Tarrats i Marc Vilajuana; Fast Boo, Marina Herlop i Òscar Garrobé; Subliminal ; La Fúmiga, El Diluvi i Vadebo; Irieix i Enric Cassases; Ebri Knight; Josep Sancho i Marraco; Judit i Meritxell  Neddermann; Coral Artesans - Jordi Llavina i José Manuel Pagán; Joana Dark i Judit Pi Aloy; Marala; Roba Estesa; Oques Grasses; Rita Payés; Blai Rosel i Gabriel Kazz
Vestuari: Andrea Otín en col·laboració amb l’equip de majordomia de l’Esbart Rocasagna

TRADERE
Laia Santanach
21/07/2024 -  20 h -   Santa Maria de Montmagastrell
Durada: 48 minuts

Sinopsis: Tradere és un projecte que neix de les ganes de continuar investigant coreogràficament i conceptualment la tradició des d’una mirada contemporània.
És una proposta de dansa contemporània amb 5 ballarins i música electrònica en viu, que investiga al voltant de certes pràctiques tradicionals occidentals que impliquen el cos; un cos que s’exposa i que sacrifica la seva integritat física, posant-la en límit i en risc, per tradició, creença i estima i per crear comunitat dins una festivitat. Tradicions com poden ser La vara de Salze (República Checa), La càrrega dels homes amb les seves esposes (Finlàndia), la cursa del formatge (Anglaterra) , El salt del Colacho (Burgos) , els Picaos de Sant Vicente (La Rioja), El Toro de Ronda (Aragó) o Els castellers (Catalunya).

Activitat paral·lela: Trobada post funció amb la companyia

Fitxa artística:
Idea i direcció: Laia Santanach
Creació i intèrprets: Anna Hierro, Mario G. Sáez, Carlos Martorell, Julia Sanz i Laia Santanach
Música original: Carlos Martorell
Disseny de llums i espais: Jou Serra
Cap tècnic i disseny sonor: Uriel Ireland 
Vestuari: Kike Palma
INKÓGNITO. Circ
Cia. Express
27/07/2024 -  22.30 h -   La Figuerosa
 Durada: 45 minuts


Sinopsis:
La cia. Express és un duet en què els seus integrants, la mexicana Estefania Flores i el suís Jannick Lüthi, despleguen una infinitat d'habilitats en un pas continu d'un absurd a un altre. Detectius sense gaires dots de investigació, dues gavardines, una fletxa, un cavall, tango en suspensió capil·lar, molts accidents, malabars, pinyates humanes agafades pels pèls o coreografies per explicar una història de complicitats entre dos personatges amb moltes ganes de jugar.
Qualsevol excusa és bona per arrencar rialles i oferir circ amb la major frescor als públics més diversos possibles. De principi a fi, INKOGNITO et fa participar als seus jocs camuflats, amb els quals no sabràs si contenir l'alè o el riure.

Fitxa artística:
Autoria: Jannick   Lüthi i Estefania   Flores
Direcció: Caroline  Dream i Roi  Borrallas
Intèrprets: Jannick  Lüthi i Estefania  Flores